Blog Werner Heyns

Ampulz verzorgt de besturing van de stroomvoorziening voor zware machines waarbij veel verschillende disciplines komen kijken: elektronica, mechanica, hard- en software. Echte oer-hollandse intelligente hoogwaardige maakindustrie.

 

Jij werkt als Control Engineer bij Ampulz. Wat houdt dat in?

Ik ben verantwoordelijk voor de design fase in een project. In deze fase verzorg ik het softwaredesign, de implementatie en het testen hiervan. Ik sta daarbij rechtstreeks in contact met de klant en doe vaak een deel van de commissioning, dat laatste hoort eigenlijk niet bij een Control Engineer functie.

 

Met welk project ben jij nu bezig?

De applicatie waar ik nu mee bezig ben is eigenlijk een beetje geheim, maar ik kan wel zeggen dat het om een resonant converter gaat. Dat is een converter met veel bijzonderheden.

In dit project ben ik betrokken vanaf de design fase, de fase waarin we op papier bedenken wat het moet gaan worden. Hierna worden de control strategies geïmplementeerd in VHDL.

Als alles geprogrammeerd is, wordt de testfase gestart.

 

 

 

  

Wat moet deze converter kunnen?

Deze converter is ontwikkeld om het proces, het scheiden van olie en water, te voorzien van energie. Deze converter genereert een hoogspanning met een hele hoge frequentie. Je moet denken aan een spanning ver boven 5 kV, een frequentie die ver boven de gehoorgrens gaat. De belasting is overheersend capacitief en verandert continu. De converter moet de veranderingen volgen en in resonantie blijven.

 

En kun je al die dingen testen in onze eigen werkplaats?

Ja, tot op zeker hoogte. Daarna gaan we naar de klant. De dynamische testen doen we bij de klant.

 

Wat maakt Ampulz speciaal voor jou?

Wij leveren hele bijzondere converters en daarnaast verzorgen wij de hele procedure eromheen.

Wat wij kunnen, kunnen maar weinig bedrijven. Bovendien nemen wij de uitdaging aan om onderzoek te doen, grenzen op te zoeken en prototypes te ontwikkelen. Deze kunnen we dan weer bij meerdere klanten inzetten.


Je werkt nu 8 jaar bij Ampulz. Wat is jouw achtergrond?

Ik heb HBO elektrotechniek gedaan met een specialisatie op power electronics. En momenteel ben ik bezig met de opleiding, master control system engineer bij HAN Hogeschool in Arnhem.

 

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Ik vind het leuk om vanaf het begin bij het project betrokken te zijn, de beginfase (dat noemen ze vaak de optimistische fase) en het middelste deel wat behoorlijk hard werken is en waarbij je moet proberen om eruit te komen. Daarna kom je tot het produceren van het product. Dat hele proces vind ik bijzonder mooi om te doen.
Verder vind ik de verantwoordelijkheid die je krijgt heel fijn, zodat je ervoor kan zorgen dat je alles voor elkaar krijgt. We zijn een team, waarbij het management je het vertrouwen geeft en dat geeft veel waardering. 

 

Heb je belangstelling om te werken bij Ampulz? Zie hier onze vacatures!

Top