Afstudeeronderzoek – HBO/WO voedseltechnologie/chemie

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Ventilex ontwerpt, bouwt en installeert  o.a. sterilizers en pasteurizers voor het behandelen van natuurlijke producten zoals kruiden en specerijen.  Hierbij doden we onder andere schimmels, maar mag de structuur van het product niet veranderen. We hebben al veel testen gedaan waaruit blijkt dat we dat goed doen, maar die test resultaten en rapporten zijn niet gestructureerd verwerkt en veel informatie zit ook nog in de hoofden van collega’s. 

Tijdens deze stage ga je de gegevens die we hebben verzamelt structureren en samenvatten. Tevens zullen resultaten vergeleken worden met de (toekomstige) normen in de betreffende regio. Doel is samenvatten en onderbouwen met bewijs dat we een veilig en economisch voordelig proces leveren. Naast het ordenen van de proces informatie, stel je een ‘white paper’ op en een presentatie die we willen gebruiken voor de Amerikaanse en Aziatische markt.

Hiertoe zal je ook samen met lokale en Amerikaanse klanten specifieke processen testen en randvoorwaarden opstellen. Het is de verwachting dat je tijdens je stage enkele reizen naar klanten in het buitenland zal maken samen met één van de proces engineers.  

Tijdens je stage wordt je begeleid door Lukas (een zeer ervaren proces-engineer), die je ook samen met andere collega’s fysiek zal meehelpen bij de onderzoekstage.

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je volgt een relevante HBO/WO opleiding, in de richting Voedseltechnologie of Chemie.
 • Je bent communicatief sterk (communicatie is een key succes factor van het project).
 • Je bent in staat procesmatig en analytisch te denken.
 • Je kan goed overweg met MS Word, Excel etc. en kan technische tekeningen lezen.
 • Ervaring met SharePoint en/of een ander database programma is een pre.
 • Crosstrainen van je collega’s.

 

 

Wat bieden wij?

 • Stagevergoeding van €450,00 bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. 
 • Een uitdagende werkomgeving bij een ambitieuze en internationale organisatie. 
 • Een periode waarin je waardevolle kennis en ervaring opdoet in een technisch georiënteerde business-to-business omgeving.
 • Wekelijkse begeleiding in het maken van keuzes en uitvoering door de stagebegeleider. Tevens zullen er tussentijdse evaluaties plaats vinden.
 • Een uitdagende stage bij een veelzijdig bedrijf. Bij Ventilex is een grote diversiteit aan processen te vinden: Sales, Projecten, Werkvoorbereiding, eigen productie, eigen test lab, voorraad, financieel, management rapportages etc.

 

 

Ventilex

Ventilex maakt deel uit van Industry International, een groep van vijf bedrijven. Ventilex bestaat zelf uit twee bedrijven, de één is gevestigd in Heerde en de ander in Middletown (USA).  We zijn een multidisciplinair bedrijf dat internationaal zaken doet.  Bij Ventilex ontwerpen en bouwen we de installaties grotendeels zelf, dus alles onder één dak! Ventilex bestaat al meer dan 50 jaar en is actief in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie. Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaald Ventilex in haar eigen Testing Faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex werken we in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. 

 

Geïnteresseerd?

Ben jij geïnteresseerd in deze stageplaats? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar HRSA@industryinternational.com. 

Voor meer informatie, neem contact op met Lukas Veldmeijer op +31 6 3178 4732.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderhevig aan onze intern beleid, worden alle toegestuurde documenten naar aanleiding van deze vacature beschouwd als de onze.

 

Acquisition in response to this vacancy is not appreciated.

Subjected to our internal policies, all sent documents in response to this vacancy will be considered our own.

Top