Electrical Engineer bij Ventilex

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Ventilex is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat uit in totaal 80 fte.  

Voor deze ontwikkelende en groeiende onderneming zijn we op zoek naar een

 

ELECTRICAL ENGINEER 

industriële drooginstallaties  - standaardiseren - samenwerken  

 

Functieomschrijving

Als electrical engineer ben je verantwoordelijk voor het elektrisch en hardware ontwerp van de installaties die Ventilex produceert. Je maakt deel uit van het Control & Automation team, naast jou bestaande uit software (PLC) engineers, met wie je nauw samenwerkt. Daarnaast werk je samen met diverse andere collega’s, waaronder de project managers, sales engineers en service engineers. 

De P&ID van de installatie is je uitgangspunt. Je ontwerpt de informatie-uitwisseling met de instrumentatie en andere hardware componenten en zorgt voor aansturing van de kleppen en motoren. Ieder ontwerp is klant specifiek, maar er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit een slim opgezet standaard ontwerp, conform de ISA88 standaard. Per project wordt het ontwerp geconfigureerd en aangepast op de specifieke klanteisen. Jij speelt een belangrijke rol in het continu verbeteren en optimaliseren van dit standaard ontwerp. Hierbij weet je de juiste balans te vinden tussen enerzijds een portfolio met zoveel mogelijk variaties en anderzijds standaardisatie.

Regelmatig ben je als elektrisch specialist vanaf het sales traject betrokken bij de keuzes die gemaakt worden op het gebied van besturing en automatisering. Ook voor service aan bestaande installaties komt het voor dat je als specialist wordt ingezet bij probleemanalyse en het ontwerp van aanpassingen. Meestal voer je je werkzaamheden op kantoor uit, maar incidenteel voer je complexe serviceklussen uit bij de (internationale) klant.  

Ook onderhoud je nauw contact met de paneelbouwer, een zusterbedrijf van Ventilex. Jij levert de ontwerp informatie aan via de E-plan database en je ziet erop toe dat zij de opdracht conform ontwerp uitvoeren. Daarnaast cross-train je regelmatig met je collega’s, waarbij jij kennis opdoet op software gebied en bijspringt bij het uitvoeren van testen indien noodzakelijk. 

Je werkt met de volgende engineering pakketten: Typical Manager, E-Plan EEC-one, E-Plan Electrical P8 en E-Plan Pro-Panel.

 

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding in de richting Elektrotechniek en beschikt daarnaast aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau. Ook heb je werkervaring in een soortgelijke functie waarin je machinerichtlijnen moest toepassen in elektrische ontwerpen. Je hebt affiniteit met procestechniek en ervaring met E-Plan Electrical P8. 

 

Persoonskenmerken

Je staat stevig in je schoenen en hebt een positieve, op samenwerking gerichte werkmentaliteit. Door jouw kennis en ervaring als elektrisch specialist ben je in staat de electrical engineering van de projecten efficiënt en zelfstandig uit te voeren.  Je werkt nauwkeurig, kunt goed overzicht houden en je eigen tijdsplanning bewaken. Oog voor kwaliteit, oplossingsgerichtheid en “out of the box” denken definiëren jouw manier van werken. Je bent in staat om functioneel en object georiënteerd te denken en te ontwerpen. Je kunt goed relevante informatie en gegevens uit de P&ID filteren en  vertalen naar een elektrisch ontwerp inclusief e-schema’s. Je rapporteert en beantwoordt vragen van collega´s en klanten op heldere wijze. Hierbij heb je inzicht in het gehele proces en begrijp je hoe jouw ontwerp het beste voldoet aan de klanteisen. Je hebt een dienstverlenende, verantwoordelijke instelling en neemt gemakkelijk initiatief. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel.

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie. 

 

Interesse?

Als je belangstelling hebt reageer dan direct! Klik op de ‘Apply’ button bovenaan de vacature en stuur je cv en motivatie. 

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen Jochem Gordijn, Manager Engineering & Technology, op +316 5532 4672.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderhevig aan onze intern beleid, worden alle toegestuurde documenten naar aanleiding van deze vacature beschouwd als de onze.

 

Acquisition in response to this vacancy is not appreciated.

Subjected to our internal policies, all sent documents in response to this vacancy will be considered our own.

Top