Technical Account Specialist

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Ventilex is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie. 

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 80 fte.   

Voor deze ontwikkelende en groeiende onderneming zijn we op zoek naar een 

 

TECHNICAL ACCOUNT SPECIALIST (HBO) 

complexe drooginstallaties  - internationale setting – 90% intern - proceskennis  

 

Functieomschrijving 

Als technical account specialist ben je de spil in het commerciële proces van Ventilex door projectaanvragen te analyseren en te beoordelen op haalbaarheid. Vervolgens vertaal je deze naar een klantgerichte offerte. Je maakt deel uit van het Sales team dat bestaat uit technical account specialisten, sales managers en een test engineer. Je rapporteert aan de commercial director. 

De technische systeem configuratie maak je op basis van de input van de klant en zijn specifieke eisen en wensen. Vervolgens werk je deze uit in proces flowcharts, thermische berekeningen en voorlopige opstellingstekeningen. Op basis van de door jou gemaakte calculaties bepaal je variabelen van de specifieke machine zoals benodigde capaciteit, temperatuur, materiaal, grootte etc. Indien noodzakelijk voer je onder leiding van de test engineer tests uit in het laboratorium om droogeigenschappen te testen en om de grootte en capaciteit van een machine te bepalen. Je zorgt er voor dat je beschikt over alle benodigde informatie, en je borgt technische haalbaarheid, kwaliteit en rendement, maar ook klanttevredenheid. Extern heb je regelmatig contact met leveranciers om offertes aan te vragen.  

Regelmatig ga je als technisch specialist met een accountmanager mee naar een (internationale) klant om de mogelijkheden te bespreken en de situatie op locatie te bekijken om met een gedegen voorstel te komen. Het aantal bezoeken dat je jaarlijks aflegt zal grotendeels afhankelijk zijn van je eigen wensen en ambities hierin. Het grootste gedeelte van je tijd ben je werkzaam op kantoor in Heerde. 

Ventilex investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers. Na een gedegen inwerkperiode en on-site training bij klanten, word je verantwoordelijk voor een specifieke product-markt combinatie. Daarnaast cross-train je regelmatig met je collega’s.  

 

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting werktuigbouwkunde, food-, chemische of procestechnologie of warmtetechniek. Daarnaast heb je ervaring in een technische omgeving met complexe projecten of machines. Je hebt sterke affiniteit met thermodynamica en procestechniek.  Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast heb je goede kennis van AutoCad. 

 

Persoonskenmerken 

Je staat stevig in je schoenen en hebt een positieve, op samenwerking gerichte werkmentaliteit. Je werkt nauwkeurig, kunt goed overzicht houden en je eigen tijdsplanning bewaken, waarbij je meerdere projecten gelijktijdig kunt coördineren. Oog voor kwaliteit, oplossingsgerichtheid en “out of the box” denken definiëren jouw manier van werken. Je hebt sterk cijfermatig inzicht en ervaring met calculatie systemen. Je bent in staat technische systeem configuraties op heldere wijze te presenteren en toe te lichten aan klanten en collega’s. Je hebt een dienstverlenende, verantwoordelijke instelling en neemt gemakkelijk initiatief. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel. 

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie.  

 

Interesse?

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.   

Top