Freek Compagne - Commissioning Engineer

 

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb mbo ict-telecom engineer gedaan, fancy naam maar ik heb geen telecom iets gehad ofzo. Het lijkt op MTS electronica. En daarna HTS Autotechniek met de richting autotronica.

Mijn eerste baan was bij Gomecsys in Naarden als Engineer, en daar heb ik meegeholpen om een variabele compressie motor te kunnen testen op de testbank.

 

Hoe ben je bij Ampulz terecht gekomen?

Ik hoorde van een collega dat ze nog engineers zochten. Ik dacht ter oriëntatie eens te komen kijken wat ze allemaal doen in Coevorden.

Dat was de intentie, toen ik langskwam werd het meer een sollicitatie gesprek. Toen is aan me voorgesteld om voor de functie van Commissioning Engineer opgeleid te worden en daar heb ik toen ‘ja’ tegen gezegd.

Omdat ik ook wel goed ben in om creatieve praktische technische oplossingen wist ik niet of het een goede match was, maar het bevalt tot nu toe goed! Alleen de uren achter het stuur zijn soms vermoeiend, ik reis veel naar Noord-Holland momenteel.

 

 


Wat doe je nu precies voor werk?

Commissioning is zorgen dat een machine veilig en zonder schade in bedrijf gesteld kan worden. Dat houdt in dat je de tekeningen van engineering moet controleren op fouten.

 

Ik let op benamingen van de componenten, op de eigenschappen daarvan en functionele fouten. Daarna kijk ik of de monteurs de juiste aansluitingen hebben gemaakt. Uiteindelijk zorg je ervoor dat na alle aanpassingen de tekeningen kloppen met wat in de kast zit. Vervolgens test je de kast en controleer je de veiligheidsnormen (aarding/isolatie) en dan ga je de kast stapsgewijs onder spanning brengen en test je alle functionaliteiten. Vervolgens doe je ongeveer hetzelfde voor zover het nodig is bij de klant op locatie.

 

Verder wordt van je verwacht dat je storingsdiensten draait en klanten helpt om storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Dit kan telefonische support zijn of op locatie bij de klant.

 

Waarom heb je naar je zin bij Ampulz?

Het is veelzijdig werk en ziet veel bedrijven van binnen. En omdat je oplossingen brengt is het ook vaak dankbaar werk.

 

Wil je meer weten over de functie van Commissioning Engineer? In de vacature vind je meer informatie.

Top